39 İLÇE
YATIRIMLARLA
GÜÇLENİYOR
ilce-resim

ÜSKÜDAR'DA ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK

YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR

Geri
34fe1832ebabf125fc61c05da8333fa6.webp
ÜSKÜDAR

Üsküdar'da Altyapı Sorunlarını Çözdük

Üsküdar’da İSKİ projelerimiz için 3.393.228.369 TL yatırım yapıyoruz. Üsküdar’da yaşanan su baskınlarının önüne geçmek, atık su ve yağmur suyu ayrımını yapmak, artan içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla;

Üsküdar Meydanı, Ahmediye Meydanı Hakimiyeti Milliye Caddesi, Selmanı Pak Caddesi, Dr. Fahri Atabey Caddesi, Halk Caddesi Tunusbağı Caddesi, Çavuşdere Caddesi ve Selanikliler Sokak gibi önemli ana arterlerde altyapı çalışmaları yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Altyapı çalışmaları kapsamında;

33.593 metre atık su hattı

17.643 metre yağmur suyu hattı

6.677 metre içme suyu hattı

310 metre dere ıslahı yaptık.

Ümraniye'de taşkınlara ve Boğaz’a atık su girişine son verecek Üsküdar Bekardere Islahı ve Çengelköy Çevre Projesi’nin temelini attık.

Üsküdar Meydanı’nda sürekli yaşanan taşkınların önüne geçebilmek amacıyla Bülbüldere ve Çavuşdere Yağmur Suyu tünellerini tamamladık.

Ömerli (Emirli 2) İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni açtık; bu tesisle, Üsküdar’ın da içinde bulunduğu 11 ilçenin artan su ihtiyacı karşılanmış oldu.

Sancaktepe, Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Zeytinburnu ve Bahçelievler ilçelerinde arıza ve bakım esnasında yaşanan su kesintilerini önleyecek Ömerli-Dudullu Ek İçme Suyu İsale Hattı ve Dağıtım Sistemi’ni hizmete açtık.

Devam eden altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla; Beynun Akyavaş Caddesi, Beylerbeyi Çamlıca Caddesi, Çengelköy Mahallesi gibi önemli noktalarda ve Beylerbeyi-Harem arası Üsküdar Sahil Yolu’nda bulunan ve yenilenmesi gereken Üsküdar Sahil Kolektörü’nün atık su mikrotünel hattı projesi çalışmalarımız devam ediyor.

16 Kasım 2022

Bir şeyler Yazın