39 İLÇE
YATIRIMLARLA
GÜÇLENİYOR
ilce-resim

ÜMRANIYE'DE ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK

YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR

Geri
933054041f565bf313ba90d3fbc72518.webp
ÜMRANİYE

Ümraniye'de Altyapı Sorunlarını Çözdük

Ümraniye’de İSKİ projelerimiz için toplamda 1.608.101.895 TL yatırım yapıyoruz.

Ümraniye’de yaşanan su baskınlarının önüne geçmek, atık su ve yağmur suyu ayrımını yapmak, artan içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla; Tepeüstü Mahallesi Tavukçuyolu Caddesi ve iltisakları, Yamanevler Mahallesi, Küçüksu Caddesi, Reşitpaşa Caddesi, Haşim İşcan Sokak, Serencebey Caddesi gibi önemli ana arter ve mahallelerde altyapı çalışmaları yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

 

Altyapı çalışmaları kapsamında;

32.902 metre atık su hattı

7.804 metre yağmur suyu hattı

56.913 metre içme suyu hattı yaptık.

Ümraniye’nin içme suyu sistemini desteklemek amacıyla Ümraniye İçme Suyu Deposu’nu açtık.

Ömerli (Emirli 2) İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni hizmete açtık; bu tesisle Ümraniye’nin de içinde bulunduğu 11 ilçenin artan su ihtiyacı karşılanmış oldu.

Sancaktepe, Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Zeytinburnu ve Bahçelievler ilçelerinde arıza ve bakım esnasında yaşanan su kesintilerini önleyecek Ömerli-Dudullu Ek İçme Suyu İsale Hattı ve Dağıtım Sistemi’ni hizmete açtık.

Altyapı ihtiyaçlarını karşılamak, su baskınlarının önüne geçmek ve karışık sistem çalışan hatların ayrıştırılması amacıyla Akdeniz Caddesi, Şht. Burak Kurtuluş Caddesi, Yeşildere Caddesi gibi ana arterlerde atık su ve yağmur suyu hatlarının yapımı; Acısu Deresi, Çobançeşme Deresi ve Des Deresi dere ıslahı çalışmaları ise Ümraniye ilçemizde devam eden çalışmalarımızdan başlıcaları.

16 Kasım 2022

Bir şeyler Yazın