39 İLÇE
YATIRIMLARLA
GÜÇLENİYOR
ilce-resim

ŞILE'DE ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK

YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR

Geri
6eb37db7911eec8f526a56d6c0a2de62.webp
ŞİLE

Şile'de Altyapı Sorunlarını Çözdük

Şile'de İSKİ projelerimiz için 1.077.804.742 TL yatırım yapıyoruz.

Şile’de yaşanan su baskınlarının önüne geçmek, atık su ve yağmur suyu ayrımını yapmak, artan içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve atık su altyapısı bulunmayan kırsal mahallelere kanalizasyon sistemi kurmak amacıyla; Erecan Deresi, Çakmak Deresi, Pot Deresi 2. Yan Kol Menba Gökmaslı Caddesi, İsaköy Caddesi, Çengilli Caddesi Balibey Mahallesi ve Sotrullu Mahallesi gibi önemli mahalle, cadde ve derelerde altyapı çalışmaları yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Altyapı çalışmaları kapsamında;

51.738 metre atık su hattı

7.508 metre yağmur suyu hattı

46.826 metre içme suyu hattı

2.193 metre dere ıslahı yaptık.

 

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden devri yapılan sulama amaçlı göletlerin sulu tarım yapılmasına imkân sağlayan ve ömrünü tamamlayan sulama kanallarının yerine basınçlı kapalı devre sulama sistemi oluşturmak için 6.309 metre tarımsal sulama hattını faaliyete geçirdik.

Beykoz ve Şile ilçeleri genelinde hem su stresinin azaltılması, hem de çevre yerleşimler için yeni bir kaynak sağlanması ve yaz aylarında artan su ihtiyacının karşılanması amacıyla Şile Ultrafiltrasyon Membran İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni açtık.

Olası su baskınlarına karşı Ağva, Kumbaba ve Çavuş mahallelerinde yağmur suyu hattı; Yeniköy Deresi, Pot Deresi 2. Yan Kol Menba’da dere ıslahı projelerimiz ise planlama aşamasında.

16 Kasım 2022

Bir şeyler Yazın